EKONOMIKSI MENAXHERIAL PDF

Mesimecom · @mesime24com. Kosova. mesimecom. Joined July Tweets. © Twitter; About · Help Center · Terms · Privacy. Ekonomiksi Menaxherial Florentina [PDF] [EPUB] Formular P R Syllabus T L Nd S Ekonomiksi Menaxherial[FREE]. Book file PDF easily for everyone and every device. You can download and.

Author: Vill Mazil
Country: Iran
Language: English (Spanish)
Genre: Spiritual
Published (Last): 23 August 2016
Pages: 412
PDF File Size: 6.98 Mb
ePub File Size: 1.5 Mb
ISBN: 883-9-35120-424-1
Downloads: 42735
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Kijin

Kontabiliteti Menaxherial Pjesa e pare MSc. Prshkrim i prgjithshmFormulari i krkess s materialeveSistemi i caktimit t kostos pr punn me porosi: Mbledhja e t gjith formularve t kostos s puns prcakton dokumentin stoqet e gjysmprodukteve. Prshkrimi specifik i rrjedhjes s kostosPasqyra e t ArdhuraveCaktimi i kostos pr punn me porosi: Prshkrim i prgjithshm3Punve u ngarkohen kosto indirekte me nj norm t paracaktuar t shpenzimeve indirekte.

Kostot akumulohen sipas puns n nj sistem t prodhimit me porosi. Prshkrim i prgjithshmVshtrim i prgjithshm i sistemit t caktimit t kostos3Firmat q veprojn n industrit e puns me porosi, prodhojn nj shumllojshmri produktesh ose punsh, q jan zakonisht krejt t dallueshme nga njra-tjetra.

Dokumentet e burimit mund t dizajnohen n mnyr q t furnizojn me informata q mund t prdoren pr qllime t shumfishta. Ort e makineris 5. ekonomiski

Ekonomiksi Menaxherial Florentina Xhelili.rar.iso

Prshkrimi specifik i rrjedhjes s kostosRaporti i kostos s mallrave t shituraCaktimi i kostos pr punn me porosi: Totali i kostove t prodhimit t njsive pjestohet me numrin e njsive pr t prcaktuar koston pr njsi. Ilir Kapaj Ekonomiksi Menaxherial eklnomiksi Kostot totale t prodhimit pr punn pjestohen me numrin e njsive t prodhuara pr t llogaritur koston pr njsi.

Ort e puns s drejtprdrejt3. Ksaj i referohemi si sistemi i vendosjes s kostos pr punn. Ndrtuesit e ormaneve, ndrtuesit e shtpive, shrbimet dentale dhe medicinaleFirmat prodhuese prkundrejt firmave shrbyeseProduktet dhe shrbimet unike prkundrejt atyre t standardizuara Disa kompani mund t bjn shum njsi identike t t njjtit produkt.

  CARNOSINE MONOGRAPH THORNE PDF

Kompania prdor sistemin standard variabil marxhinal t kostove dhe Kontabiliteti menaxherial kundrejt kontabilitetit financiar Ushqimi, cimento, derivatet e nafts dhe prodhimet kimikeNdrtimi i sistemit t kontabilitetit t kostosMarrdhnia e akumulimit, e matjes dhe e ngarkimit t kostos2The cost accounting system must satisfy the needs for cost accumulation, cost measurement and cost assignment.

Vlera monetare e materialeve t drejtprdrejta ose kostojaSetting Up the Cost Accounting System Niveli i veprimatris duhet t parashikohet pr vitin e ardhshm pr t llogaritur normn e paracaktuar t shpenzimeve indirekte. Prshkrimi specifik i rrjedhjes s kostosPrmbledhja e rrjedhjes s kostos s materialeve t drejtprdrejta. Prcaktimin e profitabilitetit Prcaktimin e fizibilitetit t shrbimeve t rejaNdrtimi i sistemit t kontabilitetit t kostos Kosto pr njsi prbhet nga materialet e drejtprdrejta2 puna e drejtprdrejt shpenzimet indirektet vzhgueshme pr njsiShpenzimet indirekte aplikohen duke prdorur nj norm t paracaktuar t bazuar n shpenzimet indirekte t buxhetuara dhe kohn e buxhetuar t nxitsit.

Ligjrata Ushtrime – Vijimi i ligjratave Documents. Faktort nxits m t prdorur prfshijn: Nj shrbim karakterizohet nga natyra e tij e paprekshme. Kontabiliteti Menaxherial k5 Download Report. Hyrje n Kontabilitetin Menaxherial dhe mjedisi?

Kontabiliteti Menaxherial Monitorimi ekonomikwi Performancs s Biznesit Nga mbajtja e shenimeve drejt zgjidhjes s problemeve Kontabiliteti menaxherial strategjik Documents. Prshkrimi specifik i rrjedhjes s kostosPrmbledhja e rrjedhjes s kostos s puns s drejtprdrejta. Kosto e produktit t ksaj pjese jan: Prshkrimi specifik i rrjedhjes s kostosPrmbledhja e rrjedhjes s kostos indirekte.

Vlera monetare e puns s drejtprdrejt 4. Secila pun dokumentohet n nj formular t kostos s puns me porosi. Matja e kostos i referohet klasifikimit t kostos dhe prcaktimit t shums n vler monetare t materialeve t drejtprdrejta, t puns s drejtprdrejt dhe t shpenzimeve indirekte.

Prshkrimi specifik i rrjedhjes s kostosKostot dhe veprimtaria e shpenzimeve indirekte t departamentit5Norma e shp. Katr matset e nivelit t veprimtaris: Kostot pr njsi n firmat prodhuese prdoren pr: Prshkrimi specifik i rrjedhjes s kostosPrmbledhja e rrjedhs s kostos pr mallrat e prfunduara.

  BUNGSGRAMMATIK FR DIE MITTELSTUFE HUEBER PDF

Prshkrim i prgjithshmFormulari i kostos pr punt me porosiSistemi i caktimit t kostos pr punn me porosi: Malli i prodhuar sht i prekshm dhe mund t magazinohet.

Published on Apr View 91 Download 6. Kontabiliteti menaxherial perkufizohet si nje proces identifikimi, matjeakumulimi, ekonomikei, pergatitjeinterpretimi dhe komunikimi te informacionit financiare Ai nuk mund t ndahet nga klienti dhe nuk mund t futet n stoqe. Ushtrime nga kontabiliteti menaxherial Documents.

[PDF] A. Mancellari – Ekonomiksi Menaxherial – Free Download PDF

Caktimi aktual i kostosCaktimi normal i kostosNdrtimi i sistemit t kontabilitetit t kostos Ngarkimi i kostos ndodh pasi q kostot t jen akumuluar dhe matur.

Prshkrim i prgjithshm Karta e kohsSistemi i caktimit t kostos pr punn me porosi: Prshkrimi specifik i rrjedhjes s kostos4Prmbledhja e rrjedhs s kostos pr mallrat e prfunduara. Prdorimi i njohurive financiare pr t marr vendime t Rishikim i Java e parJava e par -? Prshkrimi specifik i rrjedhjes s kostos4Prmbledhja e rrjedhjes s kostove t prodhimit pr kompanin All SignsCaktimi i kostos pr punn me porosi: Prshkrimi specifik i rrjedhjes s kostosFormulari i kostos pr punn me porosi t prfunduar.

Shpenzime indirekte t puns Metodat e matjes s kostos: Prshkrimi specifik i rrjedhjes s kostosShpenzimet indirekte t ngarkuara duke prdorur shum faktor nxitsDepartment AShpenzimet indirekte Faktori nxits i kostos Norma e mbulimit t kostos pr depart.